agilize-nl_v1-7_blb_smallWie of wat is Agilize?

agilize /əˈdʒɪlaɪz/ (UK/US, ficticious verb): to make (more) agile


Agilize heeft als missie het meer Agile maken van organisaties en deze hiermee in staat te stellen op een nog adequatere wijze bedrijfsdoelen te bereiken in dynamische omgevingen en markten.


Rien Walraven

Al sinds jaren enthousiaste agilist en eigenaar van Agilize. Liefhebber en verzamelaar van bijzondere klassieke auto's en zelfbouwer van computers, netwerken en home-automation oplossingen.
Gedreven in kennis en ervaring opdoen van alles Agile en minstens zo gedreven in het uitdragen hiervan naar teams, managers, directie, collega's en andere geïnteresseerden binnen en buiten de ICT.

Opdrachtgevers en collega’s omschrijven mij onder meer als positief, direct, integer, analytisch, doortastend, deskundig en constructief samenwerkend. Betitelingen die prima passen bij de wijze waarop ik mezelf als professional wil profileren. En die wat mij betreft ook horen bij mijn rol als trainer, coach en consultant.
Als overige sterke kanten van mezelf noem ik graag mijn open communiceren, mijn overtuigingskracht en het kunnen enthousiasmeren van medewerkers en cursisten. Ik weet me een nieuwe omgeving snel eigen te maken, bezit de nodige organisatiesensitiviteit en ben een gesprekspartner op alle niveaus.

Kennis en ervaring
Door het hebben mogen trainen en coachen van 30+ teams naar een Lean en Agile denk- en werkwijze, heb ik inmiddels een breed scala aan kennis en ervaring opgedaan. Hierdoor ben ik in staat de uitdagingen waarvoor organisaties staan in hun Agile transitie te kunnen pareren en het transitieproces in goede banen te leiden.

Doordat ik eerder jarenlang in hoedanigheden als softwareontwikkelaar, helpdeskmedewerker, teamleider, projectleider en informatieanalist in diverse branches heb gewerkt, heb ik diverse kanten van het bedrijfsleven uitgebreid van binnenuit mogen ervaren. De inzichten hieruit vormen, aangevuld met relevante informatie uit trainingen, literatuur en discussiegroepen, de basis van de expertise die ik toepas bij mijn werkzaamheden als coach en trainer.

Ik geef al meer dan 20 jaar trainingen en ben gecertificeerd Professional Scrum Master I psmi-badge_linkedin_small, Professional Scrum Product Owner I pspoi-badge_linkedin_small, LeSS Certified Practitioner en Kanban System Design - KMP I.
Daarnaast heb ik trainingen gevolgd bij 5ST3PS (Lean Back Belt), Strategisch Coachen Groep (Strategisch Coachen), Management 3.0 (Management 3.0 Foundation Workshop) en S3 (Sociocracy 3.0 Practitioner).

images +31 6 5114 2148     email info@agilize.nl     linkedin linkedin.com/rienwalraven     twitter_button AgilizeNU